Met BRASVAR’ken haalt Mr. Georges authentieke smaak in huis

De moderne consument wil graag weten wat hij eet. Gezondheid begint immers met wat je eet. Gezond leven willen we allemaal, maar gezond eten en weten wat je eet is minder vanzelfsprekend. Wij van Mr. Georges hebben dat streven om zoveel mogelijk mee te gaan in het biologisch verhaal. Wat in huis gehaald wordt, moet spijkerharde garanties hebben dat het om gezond, eerlijk en vooral lekkers vlees gaat. De adergepelde en gedroogde ham van BRASVAR varkensvlees uit Nevele past perfect in die strategie.
© Mario de Wilde

Kristof en Angelique van de varkensboerderij in Nevele

Mr. Georges presenteert de lekkerste billen van Vlaanderen

Het is steeds een prettige gedachte dat een dier een mooi leven heeft gehad voordat het op je bord eindigt. Met het natuurvlees van BRASVAR heb je die zekerheid en reeds van bij de start nam Mr. Georges dat graag op in z’n aanbod. Nu komt er ook de gedroogde ham bij die 14 maanden lang drooggezouten gerijpt wordt en dat zonder enige vorm van nitrieten en nitraten. Alles lekker en gezond volgens de filosofie van Mr. Georges…

BRASVAR uit Nevele

In de velden van het landelijke Nevele wordt het authentieke BRASVAR'ken van vroeger met veel liefde en passie gekweekt. Op het varkensbedrijf van Kristof Verschelde en Angelique Dobbels worden geen commerciële toegevingen gedaan: ambacht en innovatie worden hier op een duurzame manier gecombineerd, met als enig doel om varkensvlees van pure topkwaliteit tot bij de consument te brengen.

Vraag naar ander varkensvlees

Smaken verschillen. Dat is maar goed ook en geen mens zal dat tegenspreken. De ene verkiest mager vlees, volledig uitgebeend en zonder vetrandje. Voor de ander mag een stukje vlees dan weer wél iets meer vetdooraderd zijn of een vetrandje bevatten. Varkensrassen zoals o.a. Duke of Berkshire, Duroc en Mangalica bieden een antwoord op de vraag naar een ander stukje varkensvlees. Het vlees van deze rassen is namelijk iets meer dooraderd met vet. Het zijn net die fijne vetadertjes die voor die authentieke smaak zorgen. Ook de voeding van de dieren bepaalt mee de smaak van het vlees. De BRASVAR'kens zijn een kruising tussen een York-varken als moeder en een Duroc-varken als vader, waarbij de genen van het Duroc ervoor zorgen dat het vlees mooi dooraderd is met vet en zo een volle smaak krijgt. Het heeft flink wat research, geduld en tijd gekost, maar de kwekers zijn heel fier dat ze uiteindelijk tot dit unieke resultaat gekomen zijn.

Geen massaproductie

Die smaak van vroeger krijg je natuurlijk niet zomaar. Een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering met respect voor dier en milieu maken het verschil. Bij BRASVAR daarom geen massaproductie, maar pure passie en vakmanschap. Het gezonde en sterke brasvarken van vroeger dat met zijn snuit in de modder ploeterde en gevoederd werd met gekookte aardappelen en groentenafval werd heruitgevonden in de innovatieve context van een moderne varkenshouderij. Kristof Verschelde: “BRASVAR verwijst naar de authentieke voeding die de dieren krijgen. De ‘bras‘ die boeren vroeger aan hun varkens gaven: o.a. gestoomde aardappelen, maïs van eigen teelt, kaaswei en draf van stokerij filliers, aangevuld met een granenmengsel en olijfolie als vetbron. Akkoord, het is niet de gemakkelijkste weg en we beseffen dat we de lat heel hoog leggen, maar de consument verdient simpelweg een gezond stuk vlees op z’n bord.”

Duurzame bedrijfsvoering

Het BRASVAR'ken wordt met een uitgekiende brijvoeding gevoed. Deze brijvoeding wordt op het bedrijf in Nevele zelf samengesteld op basis van lokale producten (aardappelpuree, kaaswei, draf van Filliers, ...) die binnen een straal van 25 km rechtstreeks bij verschillende producenten worden betrokken. Daarenboven wordt er maïs van eigen teelt gebruikt, en zorgt de toevoeging van olijfolie voor een fijne smaaktoets. Een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering met respect voor dier en milieu maken echt het verschil. Resultaat: door de unieke verzorging en voeding overstijgt BRASVAR zo de smaakverwachtingen van varkensvlees, elke keer opnieuw. Omdat Mr. Georges zowat dezelfde begrippen en filosofie met zich meedraagt, kwam deze samenwerking tussen boer en speciaalzaak bijna logisch tot stand.

Intense smaakbeleving

Het smakelijk stukje varkensvlees uit Nevele heeft een mooie gemarmerde structuur en bakt mooi bruin in de pan. Dat brengt bij de consument een intense smaakbeleving teweeg. Overigens staat Mr. Georges met die jubel naar BRASVAR’ken toe niet alleen. Flink wat sterrenchefs, hobbykoks en kwaliteitsslagers werken anno 2020 uitsluitend met dit vlees uit Nevele. Bij Mr. Georges ligt vanaf nu de veelbezongen adergepekelde ham bij het aanbod. Wij zijn er in ieder geval wild van….

Benieuwd naar deze authentieke smaak van BRASVAR’ken? Kom langs bij Mr. Georges in Heist, Aalter of Genval. Of bestel gemakkelijk online!