BBQ-tips die van kennissen vrienden maken

De smaak van de barbecue is een must-have voor elke zomerse foodie. Die typische gerooktheid is onevenaarbaar. Een barbecue is een totaalpakket. Goed weer, goede vrienden en goed eten. Het was Britse topchef Jamie Oliver die het ooit zei: “Real food doesn’t have ingredients, real food is ingredients.”

Barbecue tips door Mr. Georges

Goed begonnen is half gewonnen

Verover de harten van je gasten in 3 minuten. Lastig? Niet met onze amuses voor de BBQ. Kies voor een geitenkaasje gewikkeld in Serranoham. Eenvoudig te bereiden en geen gedoe op een gloeiendhete barbecue, want het hapje komt in een aluminium schaaltje.

Nog meer hapjes voor het aperitief

Daarna kan het feest beginnen. Uit het assortiment van Dierendonck is het moeilijk kiezen. Persoonlijk zouden we gaan voor de Carcasse worst. Een worst die zijn gelijke niet kent. Of hoe je eenvoud kan blijven perfectioneren. Snij de worst in stukjes en presenteer eventueel met een leuke dip. Al vraagt deze worst niet veel. Enkel de perfecte cuisson strekt dit hemelse stukje vlees tot meer eer.

En dan komt het varken uit de mouw

Imponeren met Belgische varkens. Nog niet zo lang geleden keek men je aan alsof je geen vrienden had. Varken? Wat is daar nu aan? Wel, varkens en bij uitstek varkens in België gekweekt, maakten een razendsnelle opgang. Met recht en rede, want dit zijn stukken vlees van een opmerkelijke kwaliteit geworden.

Merken als Duroc d’Olives en Brasvar zijn de shooting stars in de culinaire wereld. Vraag enkele dikke sneden Duroc d’Olives spek aan de verstoog en combineer eventueel met Brasvar ham. Wat gepofte aardappeltjes, rode biet en een frisse pastasalade maken dit tot een uitstekend barbecuegerechtje.

Kenner van varkens? Dan ken je het verschil tussen spek en pancetta.

Met de laatste warmte

De sfeer wordt warmer en de kolen kouder. Tijd dus om een gezellig eindje te breien aan het tafelen. Met net genoeg hitte op de BBQ kan je nog een camembert tussen de kolen gooien. De kaas smelt heerlijk en de korst kan gebroken worden met een stukje stokbrood. Eventueel kan je de camembert wat verrijken met een drupje honing en wat takjes tijm. Dit geeft de kaas wat diepte mee.

Snel zijn, want de camembert is mogelijk aan het uitsterven.

Geniet ervan en laat ons weten wat jouw topgerecht is voor op de barbecue. Deel het op onze Facebookpagina of mailen kan naar info@mrgeorges.be

Op zoek naar de mening van foodlovers? Spring zeker eens binnen in een van onze winkels, of bestel online.