Foodtrends 2019: dit is het jaar van...

Lijstjes maken, niets wat leuker is. 2019 is al een eind op weg, dus het voorspellen van wat trends wordt er makkelijker op. We zetten even op een rijtje wat voor ons bij Mr. Georges wel eens de trend voor 2019 zou kunnen worden. Een overzicht van een lijst met wat puntjes om te overlopen, enfin, je snapt het wel.

trends in food 2019 - Mr Georges

1. Plasticvrij

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en breder gedragen in de maatschappij. Dat kunnen we maar toejuichen. Ook bij Mr. Georges dragen we ons steentje bij tot een groenere en leefbaardere planeet. Zo denken we hard na over onze verpakkingen en proberen we zo weinig mogelijk gebruik te maken van single-use plastics. Omdat we eenvoudigweg denken dat er veel lekkerdere soepen zijn dan de plasticsoup.

2. Kleinschaligheid

De eindeloze consumptie zal eindigen. We beseffen steeds vaker dat we roofbouw op onze planeet aan het plegen zijn. Daarom zullen boeren en coöperatieven een groter deel van de markt gaan innemen. De roep naar kleinschalige teelten wordt alsmaar groter. Opnieuw een strijd die we met Mr. Georges mee helpen voeren. Leve de kleine boeren! Leve de kleine producenten!

3. Weg met de voedselverspilling

Nog maar eens een ecologisch standpunt. Heel wat voedsel wordt weggegooid. Op dagelijkse basis gaat dit om enorme hoeveelheden eten. Heel wat initiatieven proberen om die verspilling een halt toe te roepen. Juiste porties, net genoeg, nooit te veel. Daarvoor kan je aan onze verstoog terecht of kan je natuurlijk een van onze heerlijke afhaalgerechten bestellen. Geen restjes, geen vuilbak vol etensresten. Perfect op jouw maat!

4. Eigen bodem

Vlaanderen kent een roemrijke geschiedenis van koks en creators. Topchefs die de beste bereidingen in elkaar knutselen en daarvoor beloond worden met koksmutsen, sterren en vorken. Maar ook de Vlaamse foodies appreciëren meer en meer producten van eigen bodem. Producten van bij ons worden niet meer met de nek aangekeken, maar krijgen lof toegezwaaid.

Vlaams landschap - Mr Georges

Groenten in de spotlight

Gezond eten is een absolute prioriteit. Niet alleen in België is er een strijd tegen obesitas. Het is makkelijk en soms zelfs goedkoper om takeaway fastfood te bestellen dan om een verse maaltijd te bereiden. Gezonde voeding, met groenten voorop, is dan ook absoluut een foodtrend voor 2019.

Wat viel jou op in 2019? Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

groenten en gezonde voeding - Mr Georges
Als eerste op de hoogte gehouden worden van nieuwe tips en tricks van Mr. Georges? Schrijf je dan in op onze smakelijke nieuwsbrief. 1x per maand, boordevol lekkers!