De garnaalkroket: een Belgische uitvinding

Garnaalkroketten komen niet voor in de culinaire top 3 van België. Bier, wafels en chocolade palmen het podium steevast in. Toch zijn garnaalkroketten hoogstwaarschijnlijk afkomstig van een bedreven Belgische kok. Omdat we dit willen respecteren, gingen we op zoek naar de beste plaatselijke producent.

4 garnaalkroketten van Mr. Georges

Het Spaarzame Keukenboek is een populair kookboek uit de 19de eeuw. Toen werd voor het eerst vermelding gemaakt van een recept van de garnaalkroket. Waarschijnlijk was het een Gentse kok, de vergeten Philippe Cauderlier die verantwoordelijk is voor deze heerlijke bereiding.

Waaraan voldoet de ideale garnaalkroket?

Een vulling op basis van een goede garnalenroux, perfect van binding, ideaal van structuur en perfect in balans. Uiteraard mag ook een knapperige, robuuste korst niet ontbreken. Maar absolute ster van deze kroket is vanzelfsprekend de garnaal. Hoe meer, hoe liever. Aromaten als wat kreeftenbisque, cognac, room kunnen zorgen voor een nog rijkere smaak.

Uitdaging: proef al onze bereide gerechten!

De krokettenkenner

Mr. Georges ging op zoek naar dé uitgelezen krokettenkenner en vond die bij Jean-Michel Torresan. Stammend uit een vissersfamilie kent hij de producten van de zee door en door. Met zijn doorgedreven vakmanschap creëerde hij een gamma aan kroketten met op de kop de garnaalkroket. Pure grijze garnalen uit onze Noordzee vormen het hart van een pâte met maar liefst 41 procent garnalen. Een garnalenbom! Voor het krokante effect rekent Jean-Michel van Den Ambacht op panko. Panko is Japans broodkruim. Voordeel van panko ten opzichte van paneermeel? Door de schilfers krijg je een schubbiger oppervlak waardoor de vetten meer ruimte krijgen om knapperige hoekjes te maken.

We appreciëren de producten van Jean-Michel enorm. Zijn visie ligt volledig in lijn met die van Mr. Georges. Om een klassieker te verkrijgen moet je resoluut kiezen voor topproducten. 100% natuurlijke ingrediënten en een voortdurende kwaliteitsbewaking. Geen compromissen. Daar houden wij van!

Honger van gekregen?