De garnituren bij de kaasschotel

Winter of zomer, een kaasschotel smaakt altijd. Lekker flesje rood of glaasje rosé erbij, kleine proevertjes, met een heerlijk notenbroodje en genieten maar! Nu, een kaasschotel kan ook saai zijn. Geen evenwicht in kazen, een te klein aanbod of gortdroog zonder garnituren. Een afknapper van jewelste.

De perfecte kaasschotel komt met garnituren. Punt. Dat zeggen wij niet alleen, ook de grootste kaasmeesters zijn het roerend eens. De volle vette smaken van kazen verdienen afwisseling, simpelweg om beter tot hun recht te komen. En die afwisseling kan in heel wat hoekjes schuilen.

kaasschotel van mr georges

Combineer met fruit

Fruit is een mogelijkheid. Wat druifjes, een passievrucht of zelfs een kraakverse appel. Een appel is wel wat moeilijker want die verkleurt iets sneller en oogt minder appetijtelijk. Je kan natuurlijk een druppel citroen gebruiken. Enfin, kaas en appel zijn een schitterende combinatie.

Daarnaast opteren ook heel wat mensen voor gedroogde vruchten. In de eerste plaats kiezen ze voor gedroogde vijgen en dadels. De intense zoetigheden accompagneren perfect een kaasschotel. Zoals sommige mensen houden van een confituur of jam, appreciëren anderen de gedroogde zuiderse vruchten.

de verstoog met kaas bij Mr. Georges

Een bite in jouw kaasplank

Zachte en harde kazen afwisselen is een goed idee bij een kaasplank, maar mensen houden soms ook wel eens van een stevige crunch. Die kan je vinden in de noten. Pecannoten, hazelnoten, walnoten, you name it! Uiteraard kan een vers stuk brood ook krokante toetsen geven. Een Italiaanse ciabatta of stukjes stokbrood passen perfect bij jouw kaasschotel.

Lees ook: Wie vermoordde de Normandische Camembert?

boter en noten passen goed bij kaas - Mr. Georges

Verrassende tips voor jouw kaasplank

Heb je best een aantal blauwe kazen op de kaasplank liggen? Voorzie dan een beetje balsamicoazijn. De licht zurige smaak van balsamico past perfect bij de intense tinten van blauwgeaderde kazen.

Nog zo’n tip zijn selderstengels. Kazen hebben zware smaken. De frisse toetsen in selderstengels breken die volle smaak en zorgen voor een nieuw smaakpalet. Moet je eens proberen!

Geen zin om zelf een kaasschotel samen te stellen? Bestel dan nu jouw kaasschotel bij Mr. Georges!