Jamie Olivers favoriete antipasti

Wie kent Jamie Oliver niet? Dé Britse televisiekok met zijn eigen restaurants is een fenomeen. Op jonge leeftijd werd hij beroemd met zijn ‘Naked Chef’. Zijn brute stijl is niet altijd even geliefd maar niemand trekt zijn smakenpallet in twijfel. Hier volgen zijn favoriete Italiaanse antipasti.

Antipasti zijn Italiaanse hapjes aan de start van een maaltijd. Ze bereiden je voor en maken je enthousiast over wat volgt. Bij Mr. Georges vind je enkele antipasti in de verstoog. Niets weerhoudt je om creatief om te springen met onze bestaande antipasti, kazen en charcuterie.

Jamie Oliver zijn favoriete Italiaanse hapjes

Involtini

Een typische Italiaanse amuse. Een vulling van zongedroogde tomaten, ansjovis en pijnboompitten omwikkeld met een heerlijke gedroogde ham zoals de San Daniele. Daarrond komt nog een gegrilde aubergine.

Affettati misti

Italianen zijn gek van wat vlees. Stel zelf een vleesbordje samen. Je hebt de keuze uit Italiaanse specialiteiten zoals de verse mortadella, Spianata Romana of Salame al Tartufo. Die laatste is een magere salami geaffineerd met truggel. Een intense salami waarbij de kruiding perfect in harmonie is met het varkensvlees.

Funghi al forno

Gevulde champignons met heerlijke verse kaas. Voor deze antipasto kan je ook een ricotta of geitenkaas gebruiken. Kruid lekker af met een beetje chili, citroenzeste, oregano en Parmezaanse kaas. Grote paddenstoelen snij je best nog eens in twee. Ideaal om de maaltijd mee te starten.

Arancini

Tussen onze bereide gerechten vind je een weergaloze risotto. Die kan de basis vormen van een smaakvolle antipasto. Meng de risotto met kaas en zongedroogde tomaten. Zorg voor een kaas die binding geeft. Stap 2: rol er mooie gelijkvormige balletjes van. Even in de panko of broodkruim rollen en frituren op 180 graden. Met een lekkere dip is de schotel zo leeg.

Op zoek naar wat nieuws of leuke combinaties? Vraag het ons! Onze kazen, charcuterie en antipasti staan bol van de smaken. Je kan er alle kanten mee uit en de mogelijkheden zijn ontzettend divers. Dus nogmaals: vraag het advies van onze medewerkers. Zij helpen je perfect verder!