Tête Pressée uit Brugge ligt voortaan in onze rekken

Als boerenzoon beseft Lonneville als geen ander hoeveel werk het vergt om een topproduct te kweken. Daarom wil hij in al zijn gerechten de schitterende producten van onze boeren eren. Mr. Georges werkt met plezier samen met iemand die dezelfde waarden uitdraagt. Even horen wie de man achter Tête Pressée is.

Pieter Lonneville van Tête Pressée
Pieter Lonneville van Tête Pressée

Tête Pressée is perfect complementair met Mr. Georges. In Aalter en Heist brengt Mr. Georges het beste uit Zuid-Europa en eigen streek dichter bij de klant. Mijn producten komen voor 90% rechtstreeks van onze eigen boeren”, begint Pieter vol vuur. “Mijn passie ligt ook bij het koken. Zo rook ik bijvoorbeeld mijn vis zelf. Vlees koop ik levend. Met halffabricaten werk ik niet”, verduidelijkt hij. “Ik denk niet dat je met meer respect voor de terroir kan werken, dan wat ik doe”.

“Alles wat ik doe, is in samenspraak met de boeren. Enkel met een varken met de juiste vetten, kan je de beste patés maken. Hun product bepaalt alles, pas dan creëer ik een gerecht.”

Alles over Tête Pressée

Zonder hocus pocus

Op de vraag: “wat is jouw specialiteit?” is chef Lonneville heel helder. “Mijn specialisatie is vinden wat op dat moment het beste is en dat zo eerlijk mogelijk bereiden. Geen hocus pocus met “elvendertig” kruiden, toefjes en schuimpjes die de smaak maskeren.”

Samen met Mr. Georges zoekt Tête Pressée nu naar de producten waar de klanten nood aan hebben. Geen eenvoudige opdracht om te weten te komen wat de ideale porties, verpakkingen of gerechten zijn.

De gelijkenissen tussen Mr. Georges en Tête Pressée zijn groot. Beiden waken we streng over onze leveranciers. Niet eenvoudig om de parels te vinden, toch? “Klopt, voor mij werkt het het best om in mijn auto te springen en tussen de velden te rijden. Als ik een boer zie die mijn interesse wekt, dan rij ik op. Zelf ben ik ook een boerenzoon en dus draai ik er mijn hand niet voor om. Enkel zo vind je écht unieke producten. Gepromote ingrediënten door instanties spreken me minder aan. Ik kan ze me niet eigen maken”, gaat hij door.

“Ik zoek mensen die het verschil kunnen maken. Boeren die dagelijks vechten tegen de bierkaai, daar heb ik respect voor. Ik wil hen helpen en zij kunnen mij ook helpen. Hun métier mag gewoon niet verloren gaan.”

Wat de toekomst brengt

“Ik kan al verklappen dat de Tête Pressée cuberdons binnenkort verkrijgbaar zullen zijn bij Mr. Georges. Onder mijn klanten is dit al 8 jaar lang een absolute topper. De typische neusvormpjes maak ik uit heerlijke kalfskop die ik vul met artisanale pickels”, aldus Pieter.

Moet het gezegd? Wij bij Mr. Georges zijn ontzettend trots en vereerd met deze samenwerking. Proef dus zeker het assortiment van Tête Pressée, het zal je niet spijten!

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.