Onder de Spaanse hammen spant Trevélezham al meer dan 150 jaar de kroon

Ooit al gehoord van Trevélezham? De kans is klein. Neem even de tijd om dit stuk te lezen en leer een van de grootste Spaanse delicatessen kennen. Het verhaal achter deze ham is ronduit spectaculair. Met een geschiedenis van meer dan 150 jaar is dit een fantastisch stukje vlees. Geniet even mee!

Trevélezham gekeurd door Mr. Georges

Eerst en vooral: enkel de regio van Trevélez mag de échte Trevélezhammen aanbieden. Een ambachtelijke Serranoham van topkwaliteit. Dankzij een uniek droogproces is deze ham met geen andere te vergelijken. De hammen worden op een 100% natuurlijke manier gedroogd in de berglucht op maar liefst 1750 meter hoogte. De woeste natuurkrachten van de Sierra Nevada drukken hun stempel op dit waanzinnige product.

Een gewone Serranoham droogt gemiddeld 7 maanden, terwijl een Trevélezham 24 maand de tijd krijgt. Bovendien vind je geen enkele kunstmatige toevoeging of conserveermiddel terug in dit unieke natuurproduct. Met zijn milde smaak en zachte aroma’s kent deze ham geen gelijke.

Nood aan het betere beleg? Check dan zeker onze visie over charcuterie!

Hofleverancier sinds 1862

Meer dan 150 jaar geleden gaf de Spaanse koningin Isabella II Trevélez de toelating om hun hammen te markeren met de koninklijke zegel. De koningin toonde zo haar appreciatie voor de ambachtelijke processen en de strenge selectie van de hamhuizen in de regio. Tot op de dag van vandaag respecteren de producenten deze manier van werken. Nu, vele decennia later, worden de hammen nog steeds gemaakt met dank aan schitterende witte varkens en het beste zeezout. Een absoluut recept voor succes!

Zot van eten en altijd op zoek naar wat achtergrondinfo? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief! Gratis en boeiend.