Spaanse delicatessen

Spaanse culinaire kenners zullen zeggen dat Spanje zoveel meer is dan paella. En dat is waar, maar een typische paella zegt al heel veel over de veelzijdigheid van het land. Zee en land en alle vruchtbare gewassen die je er vindt, zie je terug in de paella.

Vraag naar dé Spaanse delicatesse en iedereen zegt: chorizo. De chorizo, een typische licht tot zeer pikante worst, is het uithangbord geworden voor de Spaanse delicatessen. Maar ook flinterdun gesneden Spaanse hammen dingen mee naar een topplaats. Hamdrogerijen brengen de schoonste producten voor. Gedroogd door de droge berglucht of gedroogd door de Middellandse zeelucht. Hoe dank ook, een smaak die je nooit vergeet.

Naast de fijne vleeswaren uit Spanje, zijn er ook nog de kazen. Harde bergkazen. De gekende Manchego. Fantastische geitenkazen. Spanje blijft verbazen met hun aanbod. Asturië, de bekendste kaasstreek uit Spanje, kan gerust wedijveren met het traditionele kaasland Frankrijk.