Rundstong in madeirasaus

Een rundstong in madeirasaus of zoals oma het noemde: koetong. Een heerlijke klassieker, stammend uit de tijd dat men niets verloren liet gaan. Voor velen een delicatesse die ze nog maar zelden voorgeschoteld krijgen.

 

Onze rundstong in madeirasaus is een eerste keus rundstong, minutieus ontveld, in een heerlijke getomateerde saus. Madeira is overigens een versterkte wijn met als oorsprong het Portugese eiland madeira. Het recept van écht madeirawijn blijft al gedurende meer dan 200 jaar ongewijzigd.

 

De saus is rijker gemaakt door toevoeging van wat champignons, pastinaak, uien en prei. Een heerlijk gerecht vol melancholie. Serveren kan met wat waterkers en aardappelpuree of aardappelkroketten.

Aanbevolen portie

300 gram / persoon

Tijd uitgespaard

1,5 Uur minder in de keuken

Ingrediënten

Rundstong, champignons, room, madeira, water, ui, prei, pastinaak, zout, peper, kruiden, gelatine, soja.