Witloof in de oven

Een zalige klassieker uit grootmoeders keuken. Herinnert u zich nog wanneer die dampende schotel werd bovengehaald? Een krokante korst van gesmolten kaas. Rolletjes ham naast elkaar, waarvan iedereen was vergeten hoe ze in de pot lagen. Vier naast elkaar en twee verticaal. Dikke plakken ham, gevuld met heerlijk sappig witloof en overgoten met een smaakvolle kaassaus.

 

Welnu, Mr. Georges brengt al die herinneringen terug met hun ‘witloof in de oven’. Een gratiné zonder gelijk, met een fantastische natuurham. De combinatie van ham en witloof werkt nog beter met deze topham. Een rijke kaassaus op basis van Zwitserse Emmental verheft dit gerecht tot een culinair hoogstandje.

 

U kan ervoor kiezen om dit af te werken met nog wat vers geraspte kaas bovenop of wat zwart peper voor een extra punch. Altijd leuk als u de schotel overstrooit met wat frisgroene peterselie.

Aanbevolen portie

300 gram / persoon

Tijd uitgespaard

1 Uur minder in de keuken

Ingrediënten

Gemalen Emmental, melk, boter, water, zetmeel, zout, bouillon, witloof, gekookte ham, specerijen, kruiden.